Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Hur kan besluten om uppehållstillstånd bli så olika?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Det är sjukt inhumant att låta det gå fyra år innan avslag för en flykting. Integrationen och vårt migrationssystem har helt brakat samman - väldigt lite verkar fungera effektivt, och resultatet blir att tusentals människor lever i otrygghet, ovisshet och under stark press.

De blir ett ärendenummer som ska handläggas, inte en människa. Vi slår oss gärna för bröstet och tycker vi är bäst i världen - men det håller inte.

Annons

Annons

Tänk att vara ung, behöva sätta sig på ett tåg, ensam från Sverige till Frankrike utan någonting - med hopp om att överleva. Helt vansinnigt! Detta hände en ung människa från Östersund för några månader sedan.

Nu har Sverige precis skickat hem 50 personer till Afghanistan, tre personer utvisades på grund av domstolsbeslut efter brott och resterande utvisade hade fått avslag på ansökan om uppehållstillstånd i Sverige.

Afghanistan är ett land där väpnade konflikter har tvingat miljoner människor på flykt, något hopp om en trygg framtid finns inte där. Landet klassas ofta som världens farligaste, och enligt migrationsinfo.se har situationen i Afghanistan förvärrats.

Dessa människor skickas hem, trots att Migrationsverkets generaldirektör, Mikael Ribbenvik, för mindre än ett år sedan konstaterade att det finns en överenskommelse på EU-nivå om skyddsgrunderna för afghanska medborgare.

I Frankrike finns tydligen en helt annan syn på det hela. Hur kommer det sig att besluten om uppehållstillstånd blir så olika när vi i EU har samma överenskommelse att luta oss mot?

Anna Andrée (C) Strömsund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan