Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändare: SD: Vi är nöjda med att Migrationsverket lämnat Krokoms kommun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Vi kan alla läsa och höra hur stolta man är bland de styrande och den röda oppositionen i Krokom över hur bra det har gått för de nyanlända som kommit till kommunen. Man slår sig för bröstet och säger att många av de nyanlända har fått ett arbete.

När vi sverigedemokrater däremot ställt frågan i fullmäktige hur de verkligen går så låter det betydligt svalare – visst, många av flyktingarna har fått arbete, men enbart ett fåtal har fått ett jobb utan lönebidrag till arbetsgivaren. Vi sverigedemokrater har svårare än de styrande och de röda att se det som att kommunen lyckats bra med de nyanlända.

Annons

Annons

Vi har också kunnat se i media hur framför allt moderaterna i Krokoms kommun vill få Migrationsverket att fortsätta sin verksamhet i kommunen. Vi har även förstått att man från den styrande sidan vill se ett ökat antal flyktingar till kommunen igen, vilket vi sverigedemokrater ser som direkt kommunfientlig politik.

De styrande kommer att försöka få överta flyktingar från Östersunds kommun som fått ett större antal tilldelat sig. Det är vi sverigedemokrater emot.

Många planer är också i farten om att det måste byggas nya bostäder i Krokoms kommun, men vi ser sedan några år tillbaka inte behovet, då befolkningsutvecklingen kommer att vända neråt igen, och redan har vänt.

Den glädjekalkyl man haft i kommunen angående befolkningsutvecklingen har hela tiden byggt på flyktingmottagande för att målet om 16 000 invånare till 2030. Vi Sverigedemokrater ser inte 16 000 invånare som ett realistiskt mål om det ska bygga på flyktingmottagande.

Ronny Karlsson (SD) Krokom, Jan Englund (SD), Clas Sundberg (SD), Marcus Danielsson (SD)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan