Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ja till hus på Storsjö Strand

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storsjö Strand etapp 2.

Annons

Varför ska de få som är ofta negativa till förändring av alla de slag ständigt få ta plats och höras i debatten? Blir så brydd. Det sker så fort det är någon som gör att det inte är som det alltid har varit.

Med alltid menas så länge de kan minnas, fast det ju troligen har förändrats i massor även under den tid de levt.

Höll de redan då på att protestera mot att stan och världen förändras? Tror knappast det. Tror det är något de börjat med efter typ att de passerat en viss ålder. Innan tyckte de att det var spännande och kul. Nu ser de det hela som hot av olika slag.

Annons

Annons

De kommer med alla argument i världen till varför till exempel byggnad av Storsjö Strand inte skulle vara bra. Skymmer utsikten med mera. Tänk om alla hade tänkt och skrikit så redan för 70 år sedan – då hade Östersund mest varit åker fortfarande och kanske bara hälften så stor som stad, utan ens i närheten av samma service.

Ska Östersund överleva och vara attraktiv som stad så lär vi fortsätta att förändras och utvecklas på olika sätt. Exempelvis lär man bygga boende där det är attraktivt så vi kan locka hit fler skarpa och kreativa hjärnor från andra delar av världen.

En sjöstad är ju mycket vacker, så även Östersund, som har möjlighet till en unik och exklusiv marina med fjällen i bakgrunden. Så varför hålla på och försöka sätta käppar i hjulen som fäller oss som stad och region på sikt, bara för enskilt intresse på kort sikt?

Om nu din nuvarande utsikt förstörs och du är så angelägen om att ha god utsikt så är det ju bara att göra som folk fått göra tidigare genom historien – flytta. Det finns ju faktiskt en massa ställen där det finns utsikt.

Det är få som står och studerar den utsikt som det bråkas om. Det kan man lätt konstatera om man under till exempel ett års tid tar och kollar hur många som njuter av den. Inte ens de studenter som skapar fylleslag i Österängsparken (eller gräsplätten) noterar den när de är där. Det är oerhört få som lyfter blicken och kollar så långt bort.

Tänk längre än nuet.

Vi som är för Storsjö Strand

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan