Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: SD: Det finns lämpligare platser för bostäder än Storsjö Strand

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Maria Lindholm

Annons

Under de senaste åren har politiker från de flesta partierna i kommunfullmäktige argumenterat för att vi blir fler i Östersund. Ett växande antal kommuninnevånare medför att det behöver byggas bostäder, men varför måste det byggas längs Storsjö Strand? Det har medfört höga kostnader och en fördärvad utsikt för dem som redan bor i stadskärnan.

Från tidigare epoker har gift lagrats i marken där husen byggs vilket kräver en dyrbar sanering. Det har redan kostat kommunen 19,5 miljoner kronor för sanering vid Storsjö Strand etapp ett. Risken är stor att skattebetalarna i måste stå för en lika stor nota på nytt.

Annons

Annons

Det finns dessutom inga garantier att gifter inte sprids i Storsjön och därmed hamnar i dricksvattnet vid saneringen.

Många remissinstanser har varit kritiska till den föreslagna exploateringen. Även privatpersoner har försökt stoppa projektet, men tyvärr utan att lyckas. Många anser med rätta att Östersunds unika vy mot fjällen kommer att förstöras. Faktum är att Östersund och Kiruna är de enda större städer som erbjuder detta.

Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen röstat nej till fortsatt exploatering. Vi kunde tyvärr notera att vissa företrädare för de övriga partierna förlöjligade de argument som vi framförde i debatten i kommunfullmäktige 26 september. Tråkigt då det är många som instämmer i våra synpunkter.

Alla partier förutom Sverigedemokraterna är alltså positiva till fortsatt utbyggnad vid Storsjö Strand trots ovan nämnda risker. Vill vi ha ett Östersund där vår fantastiska natur fortfarande kan beskådas, finns lämpligare platser för bostadsbyggande än Storsjö Strand.

Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp Östersund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan