Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Äldreboendet på Bangårdsgatan lämnar mycket att önska

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så här är det tänkt att det nya särskilda boendet vid Bangårdsgatan ska se ut om ett par år. Illustration: Magnolia Bostad

Annons

Efter att ha läst artikeln om äldreboende på Storsjö Strand, SS, så vore det önskvärt med en verklighetsbeskrivning och ingen skönmålning.

Kommunens hyresavtal för äldreboende på Storsjö strand är i hamn (4 oktober)

Annons

Annons

Även om planerad bebyggelse på Bangårdsgatan ingår i projekt SS så byggs inte äldreboendet efter stranden utan på andra sidan järnvägen längs Bangårdsgatan, inklämt mellan järnvägen och dess lokstallar på ena sidan, gamla fula magasin på andra sidan gatan och därtill granne med en tvätthall på sidan mot Max.

Dessutom många små lägenheter hela vägen fram till broöverfarten till Storsjön och nybyggnationen utefter stranden.

Med ytterligare byggnader på både SS och nämnda projekt på Bangårdsgatan tillkommer dessutom nybygget vid f d Hemköp, vilket betyder mera trafik och avgaser (nytt trafikproblem som vid Lillänge, fast här ska alla ut på Rådhusgatan).

Att utifrån detta placera ett äldreboende här lämnar mycket att önska. Störande trafik dygnet runt, äldre med olika rörelsehinder och andra problem är beroende av en lugn och fin närmiljö – hur har man tänkt här? Hur högt upp måste man bo för att ha den sjöutsikt som det talas om?

När Storsjö Strand fortsätter att byggas ut längs stranden, trots alla protester, så kommer också dessa huskroppar att skymma. Eller kommer annan verksamhet att bedrivas i de nedersta våningsplanen på Bangårdsgatan?

Om inte så verkar beskrivningen med sjöutsikt mer gynna Magnolias marknadsföring än kommunens omtanke om äldres boendemiljö. Är de inte värda bättre än så?

Storsjö Strand är ett projektnamn som inte överensstämmer med äldreboendets placering

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan