Annons

Annons

Annons

Guldgalan i Östersund 2019

Lena Flaten krympte sin prisade restaurang och satsade smått: "Det är inget hokuspokus"

Matprofilen Lena Flaten tröttnade på sin restaurang och krympte den till mindre än hälften. Det har hon gjort som en satsning på något nytt och dessutom förbättrat ekonomin per arbetad timme.
Där trängs nu trängs de kanderade fjällkvannefröna – som är en formidabel smakexplosion – med dofter av rök från den vedeldade ugnen som ska förse kvällens gäster med pizza.

Text

Annons

Flammans skafferi i Storlien har funnits sedan 2003 då Lena Flaten köpte fastigheten där restaurangen ligger. Mycket har hänt sedan dess och efter den senaste omgörningen har restaurangen i dag 24 sittplatser och tre anställda inkluderat Lena själv. Delar av köket har också flyttat ut i matsalen och en del matlagning sker i den öppna miljön inför hungriga gäster.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på op.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan