Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Svar: Migrationsverket kan inte vara en garant för att få drömmar uppfyllda

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Svar på ”Migrationsverket krossar drömmar” (13 november)

Din insändare handlar om känslor. Migrationspolitik och Migrationsverket måste omfatta så mycket mer.

Annons

Annons

Migrationsverket har aldrig, och ska aldrig vara en garant för att folk ska få sina drömmar uppfyllda. Det ska finnas där för dem vilkas liv är hotade, och ge dem en säker plats till dess hoten inte längre är för höga för ett återvändande.

Att människor kommer varandra nära när någon flytt till ett annat land är naturligt, men enskilda personers känslomässiga kopplingar utan släktskap kan omöjligen vara en hänsyn Migrationsverket måste ta.

De har ändrat reglerna säger du, och det beror på att Afghanistans situation har förbättrats år efter år, vilken naturligtvis gör att Migrationsverket måste justera och uppdatera rutiner och vad som gäller för dem som kommer från det landet, om de har asylskäl eller inte.

Sverige kan inte, och ska inte vara en drömfabrik. Drömmar är allt för svåra att uppfylla, och då slutar det alltid med krossade drömmar, även om vi försöker göra allt vi kan för att uppfylla dem.

Att realistiskt rädda liv så att människor kan återvända och hjälpa sitt land utvecklas är nog det bästa för världsfreden. Nu har du ju en vän i Afghanistan som du kan hälsa på, hjälpa att utvecklas på plats i sitt land, och kanske bli den som är avgörande för landets utveckling till en god demokrati.

PE

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan