Annons

Annons

Annons

Tjuvkik på årets julkalender: ”Kändistätt, sunkiga könsroller och ibland riktigt roligt” – Sofia Gustafsson hissar och dissar

Det är julklappar, tomtekläder, granar och snögubbar var man än tittar i årets julkalender. Liksom tunga skådespelarnamn på rollistan.

Men det är varken stämningen, kändisarna eller ens barnen som är fokus för årets julkalender – det är skämten som hamnat i första rummet när Fredde Granberg och Thomas Claesson skrivit manus till ”Panik i tomteverkstan”.

Text

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Sofia Gustafsson har sett ”Panik i tomteverkstan”, årets julkalender på SVT. Foto: Ulrika Malm /SVT (bilden är ett montage)

Annons

Tomtevärlden, denna magiska plats som inte syns men som finns på Nordpolen, är hotad. Hotet kommer sig av att tomtekiten, ni vet lösskäggen med ett plastigt ansikte och hål för ögonen, inte lurar en enda unge. Barnen har slutat tro på tomten eftersom de ser att det är deras föräldrar som klär ut sig och spelar tomte, och när ingen längre tror på tomten så släcks ljusets lykta och tomtevärlden med den.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan