Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Insändare: Svar från ÖFK-anställda: Det är inte nya ledningen som ska tackas för elitlicensen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Efter att ha läst insändaren ”Upprop från 43 ÖFK-supportrar: Lennart Ivarsson måste vara kvar i klubben!” (3 januari) är vi några extremt bekymrade ÖFK- anställda som skriver detta svar.

I insändaren beskrivs det hur nuvarande vd måste vara kvar i klubben för att rädda den. Det beskrivs även hur det är han som varit den absolut största anledningen till att ÖFK nu har klarat elitlicensen. Han har ”osentimentalt, lugnt och metodiskt rett ut, rensat upp, minskat kostnader, skapat ett nödvändigt avstånd till före detta ordförande Daniel Kindberg och återfått sponsorernas förtroende för klubben.”

Annons

Annons

Den slutsatsen är enligt oss helt felaktig och stämmer inte överens med hur vi uppfattar situationen.

De tre representanter från ÖFK som deltog vid det första mötet med licensnämnden, var de som med okunskap och utan erfarenhet såg till att ÖFK inte fick elitlicens till en början (ja, vi har läst licensnämndens protokoll). Efter detta misslyckande tillsattes en helt ny arbetsgrupp för att göra om och göra rätt. De vi ska tacka för arbetet och det lyckade resultatet i överklagandenämnden är inte nuvarande ledning.

Nuvarande ledning har under de senaste cirka fyra månaderna inte gjort några besparingar överhuvudtaget. ÖFK har i dag lika många anställda till lika kostnad, förutom några spelare som lämnat på grund av utgående kontrakt.

Nuvarande ledning har heller inte på egen hand dragit in några synbara medel till ÖFK. ÖFK har fått in de extraordinära ekonomiska medlen genom halsdukskampanj, försäljning av aktier, lån och sponsring av privatpersoner och företag. Den som enligt vår uppfattning på egen hand står för cirka 95 procent av alla dessa intäkter är välkänd av alla i ÖFK-organisationen och bland sponsorerna.

Att sedan påstå att nuvarande ledning tagit ett nödvändigt avstånd till förre ordförande Daniel Kindberg anser vi vara inte korrekt. Nuvarande ledning har vid flera tillfällen haft möten med Kindberg.

Annons

En kort kommentar angående tidigare ordförande Daniel Kindberg; Vi förstår att det kan vara sunt med ett visst avstånd från föreningen till honom under den rättsprocess som pågår.

Annons

Dock ska sanningen fram. Från maj 2019 tills i dag har Kindberg lånat ut 6,5 miljoner kronor till ÖFK. Man får tycka vad man vill om Kindberg, men hans insats har återigen räddat klubben från konkurs. Det ska också tilläggas att vissa av dessa pengar har lånats ut efter direkt vädjan från nuvarande ledning i ÖFK.

Arbetsklimatet i ÖFK har varit ansträngt under året, och sedan augusti har det närmast utvecklats till ett arbetsmiljöproblem med konflikter, ingen information, ingen närvaro från ledning, inget ledarskap, inget engagemang.

Några av de anställda i ÖFK

Annons

Annons

Till toppen av sidan