Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Svar från Östersundshem: Därför är laddstolpe för elbil dyrare

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Svar på ”Insändare: För dyrt att ladda elbil hos Östersundshem” (13 januari)

Jättekul att du uppskattar initiativet med elbilsladdning i Östersundshems bostadsområden. Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda våra hyresgäster möjlighet till elbilsladdning.

Annons

Annons

Avgiften är mycket riktigt 590 kronor per månad, vilket är cirka 300 kronor mer än en motorvärmarplats. Förklaringen till detta är enkel. Det kostar avsevärt mycket mer att installera och underhålla en laddstolpe än ett enkelt uttag för motorvärme.

Att ladda en elbil via en timerstyrd motorvärmarplats går dessutom mycket långsamt och är inte att rekommendera enligt Elsäkerhetsverkets direktiv. Därför är detta inte ett alternativ för elbilsägare.

Anledningen till att vi inte bakar in laddningen i hyrespriset beror på att mängden laddning varierar så pass mycket mellan olika användare. Det vore ganska orättvist om den som kör lite får betala lika mycket som en storförbrukare.

Avslutningsvis kan vi ändå konstatera att den som kör elbil sparar i snitt 1 000–1 500 kronor per månad, jämfört med att köra diesel- eller bensinbil. Och detta trots att parkeringsplats med laddstolpe kostar 590 kronor per månad.

Karin Österberg, hållbarhetsansvarig Östersundshem

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy