Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Hur kan det vara dyrare att åka kollektivt?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Det pratas mycket om att vi ska ställa bilen, att vi ska tänka på miljön och att vi ska spara pengar genom kollektivt åkande. Jag har nu fått uppleva hur detta verkar vara tänkt att fungera i praktiken.

Låt mig förklara: Jag veckopendlar och har en bra bit att åka. Länsbussarna har inte en turlista som tillåter att jag åker på måndagar, så för att förlänga tiden hemma åker jag vanligen bil.

Annons

Nu är den på lite längre verkstadsbesök, så jag tänkte att nu tar jag bussen in till stan, söndag kväll: 496 kronor kostar denna enkelresa.

Annons

För den kostnaden får jag förmånen att dela buss med andra, resan tar drygt tre och en halv timme i stället för två, och jag missar ytterligare en kväll med min familj. Kan någon förklara för mig varför kostnaden för bussen lätt överstiger kostnaden för att själv åka i två ton tung, tio år gammal bil?

Och om det nu är så vi ska ha det, hur ska jag kunna motivera detta när den sociala kostnaden är väldigt mycket större än den ekonomiska?

Ingen kan väl frivilligt välja kollektivt under dessa betingelser? Tror jag ska ställa på den gamla Saab 9000 som nu är avställd och bruka den i stället för buss.

Håkan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan