Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Debatt
Debatt: Krokoms växtkraft: Varför fungerar inte kommunikationen om upphandlingen av skolskjuts?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Ingmar Reslegård

Annons

Öppet brev till kommunstyrelsen i Krokoms kommun:

Något man lär sig under livet är att om det blir trassligt i relationen så är man alltid två om det. Vi i Krokoms Växtkraft skrev nyligen ett öppet brev till Länstrafiken där vi ville ha svar på några frågor kring upphandlingen av skolskjuts.

Nu riktar sig våra frågor till den andra parten i denna relation. Till er politiker i Krokoms kommun som vi medborgare gett vår makt, till er som vi har lagt vår röst på för att ni ska styra kommunen på ett ansvarsfullt sätt.

Annons

Hur vi än försöker kan vi inte förstå relationen mellan Krokoms kommun och regionen. Kommunen försökte bryta sig ur samarbetet med Länstrafiken redan i höstas men av någon anledning lyckades Region Jämtland Härjedalen övertala er att stanna kvar i samarbetet.

Annons

Vad hände egentligen under det mötet? Går inte det kommunala självstyret före regionens behov? Vi undrar vem som har makten över kommunen här, ni eller regionen?

Det sägs också att kommunstyrelsen inte fick information från Länstrafiken om sammanslagningen med Strömsund. Om det stämmer, varför funkar inte den kommunikationen?

Maria Jacobsson (S) sitter med i styrelsen för Länstrafiken Jämtland samt i Krokoms kommunstyrelse; hur är det då möjligt att det inte finns fungerande kommunikation dem emellan? Om det fanns den oro kring upphandlingen som påstås nu, borde inte hon eller ni i kommunstyrelsen ha frågat efter information?

Björn Hammarberg (M) säger i media att man från kommunens sida varit naiva, men är det egentligen naiva kommunen varit?

Som vi ser det finns det inget naivt i detta, det handlar snarare om okunskap eller bristande ansvarskänsla. Och inte blir det bättre av att vi ser oppositionen driva frågan hårt nu, trots att de själva har en politiker med i styrelsen för Länstrafiken. Vi i Krokoms Växtkraft kräver att båda parter blir mer ärliga gentemot oss medborgare.

Vi är väldigt intresserade av att höra hur detta framgent ska undvikas. Som medborgare förväntar vi oss absolut skicklighet och professionalitet vad gäller styrningen av vår kommun.

Annons

Annons

Vi vet att kommunen nu vill avsluta avtalet med Länstrafiken eftersom ni inte fått informationen om att man slagit samman vår kommun med Strömsund i upphandlingen. Varför fanns då ingen representant från kommunen med på plats när anbuden skulle öppnas?

Det torde ligga i ert intresse att befinna sig där eftersom en oro från er sida fanns. Vi har otaliga gånger hört politiker i kommunen säga hur problematiskt det är med kostnaderna för skolskjutsen i kommunen, varför har ni då inte satt er in och agerat kring denna upphandling?

Som vi förstått det så har Krokoms kommun nu begärt att häva tilldelningen, vilket vi självklart är glada över, men det innebär inte att frågetecknen försvunnit.

Krokoms växtkraft: Anna Olofsson Frestadius , Jenni Skarp Andersson, Kristina Ernehed, Sara Swedenmark och Susanne Kvarnlöf

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy