Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändare: MP: En seger för miljön att Långforsen återställs

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Långforsens kraftverk.

Annons

Miljöpartiet har under många år försökt att få Långforsen återställd till sitt naturliga ursprung då forsen har stora värden för natur, fiske och friluftsliv.

Nu har det äntligen kommit ett beslut och till vår glädje kommer nu forsen på sikt att bli ett fritt rinnande vatten igen. En stor seger för miljön och för den biologiska mångfalden! 

Trettio års strid är över – Jämtkraft river ut Långforsens kraftstation och låter forsen flyta fritt: ”Tufft beslut i ett konfliktfyllt läge” (11 februari)

Annons

Annons

Vi måste fortsätta omställningen till en fossilfri energiproduktion, men detta var den bästa lösningen då processen kring Långforsen fastnat. Det är viktigt med produktionen av förnybar el, dock hade en ny kraftstation vid Långforsen producerat mindre el än ett modernt vindkraftverk. Då är det bättre för Jämtkraft att jobba på att återskapa förtroendet. 

Gårdagens beslut kommer att ha en positiv effekt på områdets fiske- och naturturism som den här infekterade debatten lagt en blöt filt över. Vi kan nu fokusera på att utveckla besöksnäringen i området i stället för att slåss mot väderkvarnar.

Jan Runsten (MP) Krokom, Florian Stamm (MP) Östersund, Katrin Wissing (MP) Åre

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan