Annons

Annons

Annons

krönikaJämtlands län

Hans Lindeberg
Hans Lindeberg: Läs fler nyheter, mer sport och lokal debatt i ÖP söndag - tidningen helt utan pappersprassel

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

"Ja du vet. Det är ju så mysigt att sitta vid köksbordet med morgonkaffet och bläddra. Man har vant sig vid prasslet i tidningen".

Jag brukar vara ute och träffa ÖP-läsare på olika möten. Senast i en välbesökt monter på seniormässan i Östersund. Det är alltid trevligt med alla frågor och diskussioner som dyker upp.

Papperstidningsprasslet och kaffekoppen blir nästan alltid ett samtalsämne. Att ta på, få känna och till och med lukta på en dagsfärsk tidningen är viktigt. Eller så är det kombinationen av papperstidning, trycksvärta och kaffedoft som blir så oslagbar. Vittnesmålen om att morgonstunden med ÖP är betydelsefull för våra prenumeranter brukar vara många. För oss är det något som är värt att vårda.

Annons

Vad som är hönan och ägget när det kommer till själva prasslandet

Annons

Efter träffar som den på seniormässan brukar jag fundera på vad som är hönan och ägget när det kommer till själva prasslandet. Det vill säga vad kommer först. Är det bläddrandet i papperstidningen eller nyheterna och allt annat innehåll i ÖP som är mest eftertraktat där vid morgonkaffet.

Svaren är förstås helt olika från person till person men på ÖP har vi de senaste åren märkt hur läsandet av vår E-tidning stadigt ökar. Drygt en tredjedel av våra trogna tidningsläsare väljer varje dag den digitala E-tidningen.

Vi slipper ta betalt för kostnaderna att trycka och distribuera

Det borde betyda att allt fler vänjer sig vid att läsa ÖP i en läsplatta till morgonkaffet istället för som papperstidning. Med andra ord innehållet är för många viktigare än pappersprasslandet eftersom E-tidningen är en exakt kopia av tidningen förutom - just det pappret.

Vilket i sin tur även betyder att vi slipper ta betalt för kostnaderna att trycka och distribuera.

Gärna drar sig en stund extra i sängen

Jag kan till och med tänka mig att många av våra nya E-tidningsläsare gärna drar sig en stund extra i sängen och läser ÖP eftersom de inte längre måste kliva upp och hämta tidningen i brevlådan.

Jag gillar verkligen hur man kan resonera fram och tillbaka om tidningsläsandet. Ibland blir det till en tankeställare: Kanske värt att testa ändå.

"Jo, jag har provat men prasslet är ändå något särskilt, man har ju växt upp med papperstidningen" är inte heller helt ovanligt som svar.

Annons

Annons

Därför satsar vi nu ännu mer på söndagsmornarna

Hur starkt befäst morgonvanan att läsa tidningen är brukar bli extra tydligt. Som sagt, en vana vi vill vårda. Därför satsar vi nu ännu mer på söndagsmornarna, den enda dag i veckan ÖP enbart kommer ut i E-tidningsformat.

ÖP tidigt ute med en söndags E-tidning bland lokaltidningarna i Sverige. Vi startade för sex år sedan. För två år sedan förbättrade vi tidningen med flera funktioner som gör läsningen lättare.

Trots att papperstidningsprasslet saknas

Nu satsar vi på mer söndagsläsning. Från och med nu blir det fler lokala nyheter, aktuell sport och opinionsmaterial med debatt insändare och en ledarsida även i ÖP-söndag.

Jag hoppas fler av er vill pröva hur en skön söndagsmorgon med ÖP känns - trots att papperstidningsprasslet saknas.

Bör väl tilläggas att fler drycker än kaffe passar bra som frukostvana tillsammans med tidningsläsandet. Samt att ÖP förstås går att läsa närsomhelst på dygnet. E-tidningen finns läsbar direkt när den ges ut vid ettiden mitt i natten.

Läs mer

Hans Lindeberg: Att se kraften i en vanlig älgkrock berörde oss djupt

Hans Lindeberg: Näthat i sina värsta former efter Girjas-domen – går inte att blunda för statens ansvar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan