Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
Debatt: KD: Tack till våra vardagshjältar som gör skillnad

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Simon Sjödin

Annons

Vi tar för givet när vi i nöd ringer 112 att ”någon” kommer eller agerar. Denne ”någon” är bland annat räddningspersonal i beredskap (RIB) tillsammans med polis, ambulans, SOS Alarm och hela sjukvården. Våra vardagshjältar som gör skillnad!

Jämtlands räddningstjänstförbund lämnar verksamhetsåret 2019 med att ha genomfört 2 242 insatser. Var fjärde timme året runt, rycker förbundet ut på larm. Året innan, 2018, genomförde förbundet en otroligt svår släckningsinsats under sommarens svåra skogsbränder. Med uthållighet, samverkan och hög kompetens kunde bränderna bekämpas. Sommaren 2019 brann inte våra skogar, tack och lov!

Annons

Annons

Utifrån nya politiska förhållanden, är det en ny direktion för räddningstjänstförbundet. En direktion med politiker från alla de sju kommuner som ingår i förbundet. Jag har förtroendet att vara ordförande i direktionen. Utifrån denna roll vill jag och hela direktionen tacka alla de cirka 500 medarbetare som utgör grunden i förbundet.

Ni alla har under året hanterat en mängd otroligt komplexa insatser. Många insatser djupt sorgliga med förluster av människoliv. Många insatser med eget liv som insats för att hjälpa medborgare i nöd. Listan kan göras lång över alla de händelser som dagligen inträffar.

Förbundet ansvar inte bara för operativa insatser utan även för en bred och viktig förebyggande verksamhet. Allt från remisser gällande byggärende, tillsynsbesök, fungerande sotningsverksamhet med mera.

Förbundet kommer att fortsätta sin utveckling 2020 av verksamheten under visionen ”Vår omtanke - din trygghet”.

Att vara räddningspersonal i beredskap (RIB) är att vara en person av ”det rätta virket”. Att vara en problemlösare, att vara modig, att ha en vilja att hjälpa, egenskaper som gör skillnad.

Jag vill även från direktionen tacka er alla anhöriga till vår personal i förbundet. Alla ni som lever med en anhörig, som dygnet om, plötsligt bara lämnar familjen för att rycka ut på uppdrag. Tack för ert tålamod, ni anhöriga är en viktig del till dessa vardagshjältar!

Annons

Nu hoppas vi alla på ett 2020 med så få räddningsinsatser som möjligt.

Stephen Jerand (KD) ordförande Jämtlands räddningstjänstförbund (kommunerna Östersund, Krokom, Berg, Härjedalen, Ragunda, Strömsund, Bräcke)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy