Annons

Annons

Annons

Ragunda

Debatt
Debatt: S: Glädjande att Arbetsförmedlingen är tillbaka i Hammarstrand

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kontoret i Hammarstrand.

Bild: Karin G Jonsson

Annons

I onsdags (19 februari) har Arbetsförmedlingens styrelse beslutat att arbetsförmedlingskontoret i Hammarstrand ska öppna på nytt. Kontoret kommer att få fast personal bland annat för att kunna möta arbetssökande som behöver det, och för att samverka med kommunen och andra aktörer.

Kontoret skulle avvecklas – nu får Arbetsförmedlingen i Hammarstrand fast bemanning (19 februari)

Annons

Annons

Varje dag går över 4 miljoner människor i Sverige till jobbet. Vi behövs alla för att bygga Sverige starkt. För den som behöver hjälp för att komma i arbete ska samhället finnas där. Oavsett bostadsort ska en arbetssökande som behöver stöd för att hitta ett jobb kunna få det.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har varit tydlig med att Arbetsförmedlingen ska säkerställa myndighetens lokala närvaro. Beslutet om kontoret i Hammarstrand visar att myndigheten jobbar konkret efter de riktlinjerna. Det är glädjande.

2019 var ett tufft år för Arbetsförmedlingen. Att riksdagen beslutade om Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019 innebar en slakt av medlen till Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadspolitiken. Det medförde att myndigheten varslade 4 500 medarbetare – en tredjedel av de anställda.

I mars 2019 meddelade myndigheten att 132 lokala arbetsförmedlingskontor skulle avvecklas. Nu är det en ny budget som gäller och i december 2019 gav regeringen Arbetsförmedlingen i uppdrag att säkerställa, och vid behov återställa, en ändamålsenlig lokal närvaro på samtliga orter där myndigheten under 2019 beslutade att lägga ner kontor.

Nu får fler kontor fast personal, och fler liknande besked kan komma under 2020. När fler människor kommer i arbete skapar vi ett starkare och tryggare samhälle. Arbetsmarknadspolitiken ska erbjuda stöd för att människor ska komma i arbete i hela Sverige. Det ska därför finnas en väl fungerande kontinuerlig fysisk närvaro och tillgänglighet i hela landet.

Anna-Caren Sätherberg (S) riksdagsledamot

Jonas Andersson (S) oppositionsråd Ragunda

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan