Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändare: Långforsens kraftstation är ett kulturarv och borde ha bevarats

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Långforsens kraftverk.

Bild: Denny Calvo

Annons

Jämtkraft har varit bra, en ledning med bra miljöpolicy och där elavbrott har minimerats genom ledningar under jord.

Miljöpolicyn gällde även projekteringen runt Långforsens renovering. Adekvat information och kunskap från olika instanser inhämtades för att det skulle bli bra både för miljön och tillfredsställande för bygden runt forsen.

Långforsens kraftstation ses av många som ett kulturarv, där förfäderna med stor möda sökt förbättra och säkra eltillgången för bygdens invånare.

Annons

Annons

Många yngre, dock inte alla, hävdade utrivning som enda alternativ, en fritt strömmande fors, dock reglerad både ovan och nedan kraftverket. Krokoms ekonomi i hamn, skola, vård och äldreomsorg tryggad tack vare alla sportfiskare! Och Östersunds rykte räddat, utåt sett!

Många var vi som förespråkade renovering av kraftverket - kulturarvet - en del av vår hembygd. Åsikter och namnunderskrifter publicerades, varpå vissa blev uppringda och ifrågasatta. En namninsamling i Kälom och närliggande byar gav drygt 300 namn. Jämtkraft var informerat.

I demokratins namn borde politikerna ta hänsyn till folkets vilja och inte låta sig påverkas av lobbyister, sportfiskare, älvräddare och hotfulla insändare. Men lokalbefolkningens åsikter bedömdes som värdelösa.

Politiker från Miljöpartiet, Centern och Vänsterpartiet må jubla ... till nästa val!

En av de trehundra

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan