Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Insändare: Avstå en månadslön eller flera och rädda ÖFK från konkurs!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Hans Andersson

Annons

ÖFK behöver omgående öka intäkterna och minska kostnaderna, annars riskerar man att – i värsta fall – försättas i konkurs.

Ett snabbt sätt att minska kostnaderna är att samtliga ledare och spelare frivilligt går med på att avstå en eller flera månadslöner, helt eller delvis. Jag antar att detta inte skulle vara en speciellt stor uppoffring för de flesta.

Annons

Här måste ledare och spelare snabbt ta ett initiativ. Jag förutsätter att detta sätt att hjälpa föreningen redan har diskuterats bland både ledare och spelare, men jag har hittills inte sett något av det i ÖP/LT. Jag tror att ett sådant initiativ skulle uppskattas mycket av publik och sponsorer och öka publiktillströmningen när allsvenskan kommer i gång, och kanske även sponsorintäkterna.

Annons

Även att omförhandla ingångna avtal med ledare och spelare måste kunna ske i krissituationer.

Klubbkänslan nuförtiden är väl inte som den i Myssjö-Oviken, men den verkar bättre med årets unga trupp jämfört med fjolårets nu försvunna ”stjärnspelare”.

Om en spelare får välja mellan fortsatt spel i allsvenskan eller konkurs med A-kassa som inkomst och kanske helt förstörd fotbollssäsong, måste valet vara enkelt.

Flerårig årskortsbetalare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy