Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Svar från Vy: Busstidtabellerna har aldrig varit så tillgängliga som nu

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Denny Calvo

Annons

Svar på ”PRO: Vilka resenärer är välkomna på stadsbussarna?” (22 mars)

Tack för att du med din insändare erbjuder oss möjlighet att berätta vad vi har gjort och gör för att bli så tillgängliga som möjligt. Kollektivtrafiken har ett samhällsuppdrag och därför är stadsbusstrafiken i Östersund till för alla som kan och vill åka buss, som svar på din sista fråga.

Inför borttagandet av tidtabeller som började för snart tre år sedan tog vi upp detta i våra fokusgrupper – en grupp för 65 plus och en tillgänglighetsgrupp. I dessa fokusgrupper har tillgänglighetsfrågor alltid stått på agendan. Vi bjöd även in till ett speciellt dialogmöte på Prästgatan 58 innan vi förändrade vår hantering av tidtabeller. 

Annons

Annons

I våra kontakter med kommunen och regionen är tillgänglighetsfrågan ständigt levande.

Mycket har också skett: sedan länge kör vi med lågentrébussar som kan nigas, platser för rollatorer och rullstolar och ramp är en självklarhet, ljudutrop ombord kom för några år sedan och nu har vi även möjlighet till externt utrop, vilket är något som har efterfrågats.

På skärmar inne i bussarna ser man tydligt de närmast kommande hållplatserna så att man i lugn och ro kan förbereda sig för avstigning. Det finns alltid rum för mer utveckling för att vi ska bli mer tillgängliga, och den utvecklingen pågår hela tiden inte minst hos fordonstillverkarna själva.

Till tillgänglighet räknas även våra förares kompetens där branschen såväl som företaget har regelbundna utbildningar.

Tidtabellerna har aldrig varit så tillgängliga som nu när väldigt många har smarta telefoner med möjlighet att ladda ner Länstrafikens app.

Samtidigt har vi full förståelse för att många föredrar pappersformatet - då finns möjlighet att fråga efter enskilda linjer i bussreceptionen som har öppet helgfria vardagar på busstorget, eller skriva ut från vår hemsida om man har tillgång till dator och skrivare. (Här hittar du tidtabellerna. Skrolla förbi informationen om Gävle, Östersund, Lund och Hässleholm samt tidtabellerna för Gävle så kommer du till Tidtabeller i Östersund. Reds. anm.)

Har du fler frågor och synpunkter är du alltid välkommen att kontakta oss på Vy.

Henrik Nyquist, kommunikationsansvarig Vy

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan