Annons

Annons

Annons

Brunflo

Läsartext
Grattis: Carl-Eric Ericsson, Brunflo, 90 år

Somliga känner honom som ”Glesbygden” – en jämte som vågade höja rösten för att vi skulle få del av riksteaterns produktioner också ute på de små scenerna i norr. Och som stred för att alla elever skulle få se åtminstone en skolteaterföreställning varje år.

Detta är en läsartext.

Annons

Andra vet att berätta om hans fantastiska trädgård som lockat busslaster till den så ofta fotograferade oas som fortfarande döljs bakom stora rosenbuskar. Och som också har följt med på resor organiserade av Carl-Eric tillsammans med trädgårdsamatörerna i Mittnorden.

Ytterligare andra kommer ihåg honom tillsammans med Mascot. Hunden som blev lydnadschampion och roade både publik och domare runt om i landet.

Annons

Annons

Det finns mycket att berätta om Carl-Eric, och han har roat oss många gånger med alla sina minnen av elever och elevers barn och barnbarn - för det var som lärare han fungerade till vardags. Och jo - nog har många av hans elever också mycket att berätta och minnas.

Idag fyller denne Jämtlandsprofil nittio år. Fortfarande fylld av liv och lust att ta itu med trädgården och nyheterna som trist nog förbjuder oss att fira som vi skulle ha gjort om inte pandemin satt stopp.

Inger, hans älskade maka, barnen, barnbarnen och barnbarnsbarnen firar någon dag i sommar när värmen låter oss mötas ute i trädgården och tänker att alla ni som ler åt alla era möten med vår familjefar får glädjas med oss i tanken!

Grattis från familjen

genom dottern Steina

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan