Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Östersund måste utvecklas och kan inte vara ett museum där allt är som förr

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Etapp 2 av Storsjö Strand kommer att förändra utsikten.

Bild: Per Hansson

Annons

Världen och vi själva förändras hela tiden, oavsett vi vill det eller ej, eller märker det. Så även vår stad Östersund med omnejd.

Vadan dessa som vill ha det som det alltid har varit? Det har inte varit samma någonsin. Varje år förändras Östersund på olika sätt, oavsett om någon märker det eller inte.

Har dessa som nu skriker sig hesa över att det sker mer märkbara förändringar i Östersund alltid skrikit mot förändring i alla tider, vad det än må vara för typ av förändring?

Om Östersund ska överleva och hänga med i utvecklingen så kan man inte ha det som förr och bibehålla saker och ting.

Ska vi få bättre sjukvård (som borde heta friskvård så alla får bättre inställning att försöka göra allt föra att få och bibehålla folk friska), forskning och annat och tänka miljövänligt så kan vi inte hålla på och ”bre ut” oss över onödigt stora ytor. För detta krävs att vi bygger på höjden. Detta är ju faktiskt en stad.

Annons

Annons

Vissa personers utsikt kommer att skymmas. Men så har det ju alltid varit. Men då får man ju välja. Antingen bor man kvar och tjurar eller så förändras man och ens tillvaro genom att flytta dit där det är så som man önskar. Finns andra delar i staden där man kan få det man inte kan få på ett ställe.

Men man kan ju inte sitta och hindra utvecklingen bara för att tänka kortsiktigt egoistiskt.

Så bygg och bygg högt och vackert. Höga byggnader visar att inget är omöjligt (inspirerar till drömmar) och Östersund som stad måste även den utvecklas förr eller senare, så varför sitta och slira på kopplingen i stället för att gasa och få en härlig resa in i framtiden med allt vad det innebär med nanoteknologi, lifescience, artificiell intelligens, regenerativ medicin, bioteknologi, genterapier, robotar, flygande bilar, resor till andra galaxer med mera.

Ska Östersund och Jämtland hänga med eller ska vi hålla oss kvar och bli en form av museum av det som en gång var och sakta men säkert dö ut till största delen?

Låt experter och förtroendevalda sköta det som de har valts till och sluta få känslomässiga utbrott på saker som de har satt sig in i och ser och belyser från alla samhälleliga perspektiv, medan vi oftast endast ser det från några få perspektiv och oftast egoistiska sådana.

Annons

Vi har representativ demokrati bland annat för att inte få ogenomarbetade och känslomässiga beslut utan faktabaserade och genomarbetade beslut av kunniga experter.

Underminera inte vår kära demokrati genom att skapa känslomässiga uppror och massmobbar av anarkislag som skapar en dålig och hätsk miljö för oss alla som inte är kreativa och utvecklande.

Så hur och om det ska byggas ska ju beslutas av de som kan detta bäst, inte av oss amatörer som inte kan nog om stads- och samhällsutveckling och vad som är måste och inte.

Framtiden och förändringar kommer

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan