Annons

Annons

Annons

Storsjö strand etapp 2

Insändare
Insändare: Storsjö Strand är en stor tillgång för Östersund

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Etapp 1 av Storsjö Strand.

Bild: Maria Lindholm

Annons

Med regelbunden frekvens får vi läsa insändare om den ”styggelse” som byggnationerna på Storsjö Strand upplevs vara. Häromdagen ansågs, häpnadsväckande nog, de befintliga husen förstöra Storsjöns omgivningar!

Insändare: Hur kunde husen få byggas? (27 maj)

Annons

Annons

En tidigare insändare berättade att alla insändarskribenten talat med instämde i åsikten att bebyggelsen är förfulande.

Insändare: Stoppa bygget! (23 maj)

Min uppfattning är att den till synes oändliga raden av överdrivet negativa insändare inte speglar vad stadens innevånare tycker.

Jag är inflyttad till Östersund och tycker, i likhet med många andra, att den miljö som nu skapas på Storsjö Strand blir en stor tillgång för Östersund. Jag flanerar ofta längs med vattnet och slås av den fina miljö som växer fram.

Självklart ska Östersund, liksom många andra städer gjort, utnyttja möjligheten att skapa en stadsmiljö i nära samklang med vatten. Nybyggda hus och nya boendemiljöer har väl i all tider diskuterats och ifrågasatts.

Städer måste utvecklas, både avseende centrum och kringliggande områden, och Storsjö Strand är en viktig del i den utvecklingen. Här ska människor bo, flanera och motionera i många år framöver. Både nutida och framtida östersundare kommer att uppskatta den miljö som nu skapas. Detta trots en marginellt sämre utsikt från kyrktrappan.

Annons

Låt oss lämna gnällstadiet och se det fina i att vår stad förändras med tiden. Låt inte Östersund bli ett enda stort Jamtli. Östersund kommer aldrig, liksom heller inte alla andra städer, att se ut som förr!

Gnälltrött

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan