Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Svar: Ta inte bort möjligheten att känna oss nära naturen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Svar på ”Storsjö Strand är en stor tillgång för Östersund” (29 maj)

Jag är född i Östersund, bodde söderut i en lite större stad under några år i min ungdom, men gjorde ett aktivt val att flytta tillbaka för att jag insåg att det jag värdesätter mest i livet är närheten till naturen, skogen inpå knuten och utsikten över de magnifika fjällen som speglar sig i Storsjön.

Annons

Annons

Det ger mig frid i sinnet på ett sätt som hus och gator aldrig någonsin kan ge. Om jag vill ha fler hus och större gator än vad som redan finns här i Östersund så finns det gott om andra städer att besöka (eller bo i om man nu värdesätter ”utveckling och bebyggelse” högre än fjällutsikt).

Utan att göra mig till talesperson för en mängd människor – som många gör – så tror jag att de som ”gnäller” är de som tänker ungefär lika som jag. Jag vill inte att Östersund ska utvecklas/invecklas på ett sätt som fråntar mig möjligheten att känna mig nära naturen.

Jag vill se fjällen och jag tror det är något som är inrotat i den jämtländska folksjälen. Utsikten värdesätts högt och tillhör alla.

Det är inte nödvändigt att bygga hus längs Storsjön för att skapa promenadstråk. Det går alldeles utmärkt att flanera längs Storsjön utan asfalt och stenbeläggningar. Upplevelsen att känna gräset under fötterna och bli lite skitig om tårna när man smyger ut på en promenad i den tidiga morgondimman och ser solen skina över fjälltopparna, slår allt.

De (faktiskt ganska fula) hus som redan byggts på Storsjö Strand står bra där de står, men bygg inga fler! Det är ju inte direkt utrymmesbrist, det finns många andra ställen att bygga på och låta staden växa samtidigt som man bevarar en stor del av dess själ.

Annons

Varför inte genomföra en omröstning så vi får veta hur många som ”gnäller”, hur många som hellre vill se fjäll än fula hus? Om det visar sig vara en majoritet och det finns ett så massivt motstånd som jag upplever att det finns, så är det en katastrof om människor i beslutande position inte lyssnar.

Gnällspik deluxe

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan