Annons

Annons

Annons

Kälarne

Läsartext
Präst- och diakonvigning: Ny diakon till länet

Detta är en läsartext.

Söndagen den 14 juni tog tre nya präster och en diakon examen för att börja tjänstgöra i församlingar i Jämtland och Västernorrland. Detta högtidlighölls vid en gudstjänst i Härnösands domkyrka.

Tre präster och en diakon har tagit sin examen för tjänstgöring i Svenska kyrkan. Det högtidlighölls vid en vigningsgudstjänst i Härnösands domkyrka söndag den 14 juni. Från vänster Edvin Näslund, präst, domprost Kent Nordin, Mona Brink, diakon, Frida Holmström, präst, biskop Eva Nordung Byström och Dennis Gårdman, präst. Foto: Maria Eddebo Persson/Härnösands stift

Annons

Annons

Till Jämtlands län kommer Mona Brink, 55 år, som vigdes till diakon. Hon börjar arbeta i Håsjö pastorat och i Fors och Ragunda pastorat. Mona är uppväxt i Rissna i Sundsjö och utbildad socionom. I bakgrunden har hon en ekonomisk utbildning och arbete som egenföretagare.

Övriga som tog sin examen var Dennis Gårdman, 35 år, som vigdes till präst och gör sitt första år i Torps församling. Edvin Näslund, 28 år, vigdes till präst och ska arbeta i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik. Frida Holmström, 28 år, vigdes till präst och gör sitt första år i Njurunda församling.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan