Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kälarne

Läsartext
Präst- och diakonvigning: Ny diakon till länet

Detta är en läsartext.

Tre präster och en diakon har tagit sin examen för tjänstgöring i Svenska kyrkan. Det högtidlighölls vid en vigningsgudstjänst i Härnösands domkyrka söndag den 14 juni. Från vänster Edvin Näslund, präst, domprost Kent Nordin, Mona Brink, diakon, Frida Holmström, präst, biskop Eva Nordung Byström och Dennis Gårdman, präst. Foto: Maria Eddebo Persson/Härnösands stift

Annons

Söndagen den 14 juni tog tre nya präster och en diakon examen för att börja tjänstgöra i församlingar i Jämtland och Västernorrland. Detta högtidlighölls vid en gudstjänst i Härnösands domkyrka.

Till Jämtlands län kommer Mona Brink, 55 år, som vigdes till diakon. Hon börjar arbeta i Håsjö pastorat och i Fors och Ragunda pastorat. Mona är uppväxt i Rissna i Sundsjö och utbildad socionom. I bakgrunden har hon en ekonomisk utbildning och arbete som egenföretagare.

Annons

Annons

Övriga som tog sin examen var Dennis Gårdman, 35 år, som vigdes till präst och gör sitt första år i Torps församling. Edvin Näslund, 28 år, vigdes till präst och ska arbeta i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik. Frida Holmström, 28 år, vigdes till präst och gör sitt första år i Njurunda församling.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy