Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändare: Tack för tårtan – när kommer löneförhöjningen?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Prinsesstårta. Foto: Marc Femenia.

Bild: TT

Annons

Krokoms kommun har nu i sommar gett tårta till alla arbetsplatser i socialförvaltningen, som tack för ett gott arbete under corona-pandemin. Det är en fin gest och syftet med det gott och vi vill inte förringa gåvan, men är Krokoms kommun också beredda att hjälpa sin personal på ett mer varaktigt sätt?

Krokoms kommun dras med underskott, det är magra år framför oss. Vi hoppas att man trots detta ska ta initiativ till att investera i personalen. Personalen vill ha bättre betalt och bättre arbetsmiljö. Och framförallt vill de ha mer inflytande, för även om vissa arbetsplatser gör ett gott arbete, så kan mer göras. Ett givet steg är att ha ett samarbete med berörda fackförbund för att ta reda på vad som är mest brådskande för personalen just nu.

Annons

Annons

Några exempel på vad Vänsterpartiet vill se är ökad möjlighet till vidareutbildning och kompetenshöjning, samt en tydlig styrning av löneökningarna för att solidariskt kunna ge större andel till omsorgspersonal, alternativt kortare arbetsdag med bibehållen lön.

Just i sommar är fler av den ordinarie personalen på semester. Vänsterpartiet hoppas få höra om tårta även efter semestrarna och ett kommande samarbete med fackföreningarna om antingen sex timmars arbetsdag eller löneförhöjning. Efter vårens hårda slit och arbete, är personalen värda att bli lyssnade på. Tårta är gott, men att bli hörd är godare.

Mona Puttick, Marie Svensson, Nehro Mostafaee, Ulla-Greta Rexner, Krister Lundström, Vänsterpartiets fullmäktigegrupp i Krokom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan