Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Insändare: Svar till V från SD: Facket ska inte ha större inflytande i politiken

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Det är intressant att Vänsterpartiet i Krokom tackar socialnämnden för den sommartårta som delats ut från nämnden, ett beslut som alla partier stod bakom som ett tack för det goda arbetet under coronapandemin. Det är även ett stort tack till alla för ett bra arbete före pandemin.

Insändare: Tack för tårtan – när kommer löneförhöjningen? (15 juli)

Annons

Annons

V konstaterar att kommunen dras med underskott samt att åren framöver ser dystra ut. Det kan vi sverigedemokrater bara hålla med om, men det är inte omöjligt att vända siffrorna till plusresultat igen.

V trycker på för att ge fackföreträdare större inflytande i politiska sammanhang, vilket vi vänder oss starkt emot. Det är vi folkvalda politiker som ska styra och leda kommunen samt dess verksamheter.

Vissa fackförbund uppvisar ibland en tvivelaktig syn på yttrandefrihet och demokrati. Aktiva sverigedemokrater utesluts ur vissa förbund, eller sparkas från sina förtroendeuppdrag där fackliga medlemmar röstat fram sverigedemokrater till förtroendeposter.

V fortsätter sedan med förslag till åtgärder, till exempel ökad möjlighet till vidareutbildning, kompetenshöjningar, tydlig styrning av löneökningarna och kortare arbetstider. Vad är det egentligen Vänsterpartiet är ute efter? Är det högre lön, bättre arbetssituation eller kortare arbetstider som är viktigast?

Vi ser det inte som möjligt att sänka arbetstiderna just nu och lönesättningen är det fackförbundens förtroendevalda som förhandlar fram. Vi tror att alla partier kan enas om att de som jobbar inom bland annat vårdyrket borde få mer i lönekuvertet, men det måste också finansieras.

Sverigedemokraterna Krokom – Ronny Karlsson, Marcus Danielsson, Clas Sundberg, Jan Englund, Sune Sjöström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan