Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Vilket bra, konstruktivt inlägg om Storsjö Strand!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nedanför centralstationen förbereds marken för etapp 2 av Storsjö Strand.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Stort tack, Olle Björkebaum, östersundare och arkitektstudent på KTH, för att du blåser liv i debatten om planen för Storsjö strand.

Debatt: Både sänk och höj byggnadshöjderna på Storsjö Strand så blir bostäderna lika många (4 augusti)

Annons

Annons

När den senast var i lokalpressen skrev jag att alla tre kan inte ha fel. De tre var du, seniorarkitekten Lennart Köpsén och Margareta Winberg (S), ordförande i Östersunds kyrkoråd och deras kolleger.

Jag delar till 100 procent dina motiveringar för att planen ska anpassas till vad du redovisar. Debatten om hur det byggs och inte byggs är mycket viktig för våra barn och barnbarn. Det känns så glädjande att en frisk hjärna som din, visar på konstruktiva förslag.

Jag har själv varit förtroendevald i 30 år och var med i den första skolstyrelsen i Östersunds kommun 1970–73. Mitt intresse för utbildning och åter utbildning har förföljt mig hela livet. Planen Storsjö Strand visar om något hur viktigt det är med utbildning.

Bara en liten fundering, men nog så viktig: Min farbror Erik och hans Ebba har jag i min fars fotopärm från 1946, där de efter vigselakten står på Stora kyrkans trappa och beundrar utsikten mot Oviksfjällen. Så lyckliga de ser ut att vara!

Inga skäl i världen och inte i Östersund ska för all framtida förstöra denna undersköna vy över vår fjällvärld och definitivt inte av ekonomiska skäl. Jag är alldeles säker att det är flera än jag som sitter på kammaren och vässar pennan.

Ett initiativ som har diskuterats i min krets är att Margareta Winberg kallar till ett stormöte där alla bedrövade stads- och länsbor får möta byggnadsnämndens ledamöter och där Olle Björkebaums ändringsförslag ska redovisas.

Annons

Tack än en gång Olle för att du blåste liv i frågan och inga förslag från förtroendevalda och tjänstemän om att planprocessen har gått för långt. Ingenting är för sent här i livet och inte denna planfråga.

Sture Björk

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan