Annons

Annons

Annons

Sjukvården i Jämtlands län

Debatt
Debatt: Silverklo (C): Att idiotförklara oss som styr tar inte regionen framåt

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tom Silverklo (C).

Bild: Denny Calvo

Annons

Det är inte rätt att som politiker och ytterst ansvarig för en offentlig verksamhet, debattera politiska beslut med personal i organisationen.

Det är inte heller rätt att som politiker kliva in och ta över inne i driften av verksamheten, bara för att den vill det. Sverige har en tydlig tradition som ogillar ministerstyre, och inte heller jag gillar det.

Annons

Den politiska debatten hör hemma mellan de politiska partierna och kring beslut som fattas i de politiska församlingarna. Därför har jag valt, att inte ta debatten med bland annat läkare, som skriver insändare för att skapa opinion i en begynnande avtalsrörelse. Det trots att osanningar och förnedringar viner runt öronen just nu.

Annons

Debatt: Kirurg efter mötet på sjukhuset: Vi kräver akuta åtgärder – tiden rinner och skeppet sjunker (26 augusti)

Vårt uppdrag är att se till hela organisationens överlevnad och vi tänker fortsätta att jobba för att nå det målet. Jag förväntar mig inte att vägen dit kommer att vara enkel och utan motstånd, men jag förväntar mig att diskussionerna börjar hållas på en saklig och faktabaserad nivå.

Att idiotförklara och skriva nedlåtande och raljerande om oss, som är folkvalda för att fatta de svåra besluten, tar oss inte framåt – bara bakåt. Samma sak gäller hur man uttrycker sig mot andra medarbetare på sin egen arbetsplats.

Det vi nu ser i media och på sociala medier demonstrerar tyvärr tydligt, att det är långt till en kultur och värdegrund som speglar hälso- och sjukvårdens uppdrag.

Ska vi hitta en väg framåt, så behövs en ny och annan ton i debatten.

Tom Silverklo (C) regionråd och ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan