Annons

Annons

Annons

Golf

14-årige Nils gjorde två hole in one på samma runda: ”Har aldrig hänt förut”

För många kan det dröja en hel golfkarriär att nå drömmen om att slå ett hole in one. Andra får aldrig uppleva det. Men för Nils Terneblad, 14, från Odensala, slog drömmen in två gånger om – dessutom på samma runda.

Text

Nils Terneblad är blott 14 år men har redan slagit två hole in one. Dessutom på samma golfrunda. Ett svårslaget rekord.

Bild: Per Hansson

Annons

– Det är osannolikt. Mig veterligen har det tidigare aldrig hänt i klubbens historia, säger Östersund/Frösö golfklubbs pro Göran Knutsson.

Dagen då Nils Terneblad slog till började med en vanlig 18-hålsrunda på Frösöns stora bana. Men i väntan på hemfärd fanns lite tid över. Då gick Nils och hans kusin Malte Terneblad även korthålsbanan. Och det var där drömslagen slogs som skulle bli historiska.

Annons

På hål fyra och hål sex blev det alltså hole in one dubbelt upp.

Annons

– Jag slog i ruffen på fjärde hålet, men sen började bollen rulla och den stannade inte förrän i hålet. Det var förstås kul, berättar Nils Terneblad som sen fortsatte framåt längs banan.

Målet är att nå under tio i handicap

På sjätte hålet var det dags igen. Nu på en något enklare green som är mer platt än fyran. Han slog till där också. Dubbelt upp av hole in one alltså.

– En rolig upplevelse och jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli så stort i form av uppmärksamhet, fortsätter han sin berättelse.

Nils Terneblad började golfa för fyra år sedan.

Nils Terneblad är en av ÖFG:s juniorer. Han började golfa som tioåring. Tog grönt kort, men det var först den här sommaren som han på allvar inledde sitt spelande. Resan nedåt i form av bättre handicap inleddes på 44. Idag två månader senare har han spelat sig ner till hcp 26.

– Målet är att nå under tio i handicap. Bli singelspelare om något år, säger han.

Annars är det fotbollen som drar. Nils Terneblad spelar för Ope IF och går i klass åtta på Storsjöskolan i Odensala.

Den här sommaren har dock golfen tagit mer och mer tid och efter bravaden i augusti lär knappast golfintresset avta.

– Nej det är kul med golf. Utmanande, mycket att hålla reda på, men just därför väldigt intressant och spännande, konstaterar han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan