Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
Debatt: C: Bättre och säkrare vägar behövs – inte hastighetssänkningar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mitträcken är ett sätt att göra vägarna säkrare.

Annons

Centerpartiet säger klart och tydligt nej till de hastighetssänkningar som finns utpekade i Trafikverkets förslag gällande sänkta hastigheter på länets Europavägar samt väg 87.

I stället för vägförbättrande åtgärder vill Trafikverket nu sänka hastigheten på undermåliga och trafikfarliga partier. Det är inte acceptabelt. Vi kräver i stället att det görs rejäla satsningar på trafiksäkerhet.

Annons

Satsningar som bör innefatta exempelvis mitträckesseparering, viltstängsel och säkrare korsningar. Vår region är mycket beroende av transporter där exempelvis både besöksnäringen och skogsindustrin behöver en snabb och säker infrastruktur. Viktiga näringar som bidrar till Sveriges välstånd.

Annons

Sänkta hastigheter ger också längre pendlingstider som snabbt leder till krympande arbetsmarknadsregioner. De samhällsekonomiska konsekvenserna för Sverige och Jämtlands län riskeras därför att bli stora.

Låga underhållsbudgetar och eftersatt skötsel ska inte lösas med sänkta hastigheter. Det kräver i stället upprustning och utbyggnad av regionens vägnät. Trafikverket måste nu göra om och göra rätt. Satsningar som leder till både förbättrad tillgänglighet och trafiksäkerhet i Jämtlands län behöver prioriteras, inte hastighetssänkningar.

Pelle Åsling (C) riksdagsledamot

Jörgen Larsson (C) ordförande kollektivtrafikutskottet Region Jämtland Härjedalen

Bosse Svensson (C) kommunstyrelsens ordförande Östersund

Daniel Danielsson (C) kommunstyrelsens ordförande Åre

Karin Jonsson (C) kommunstyrelsens ordförande Krokom

Mikael Westin (C) kommunstyrelsens ordförande Ragunda

Anders Häggkvist (C) kommunstyrelsens ordförande Härjedalen

Bo Karlsson (C) vice ordförande kommunstyrelsen Bergs kommun

Ingrid Kjellsson (C) oppositionsråd Bräcke kommun

Mats Gärd (C) oppositionsråd Strömsunds kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy