Annons

Annons

Annons

Duved

Förskola tvingas ordna luften och bullernivå – riskerar 100 000 i vite

Forsafjälls förskola i Duved har kritiserats för att ha dålig luft och en bullernivå som skadar både barn och personal. Nu tvingar Arbetsmiljöverket dem att åtgärda miljön.

Text

Forsafjälls förskola Duved.

Bild: TT, Linnea Karlsson

Annons

Om förskolan inte åtgärdar bristerna, tvingas de betala 100 000 kronor i vite. Arbetsmiljöverket har utrett situationen på förskolan, efter att ett skyddsombud larmat om att det är dålig luft i lokalerna, och att ”luften tar slut”.

Annons

En ventilation som tidigare satts in i lokalen, orsakar buller, som enligt personalen får barnen att tala högre. Ljudnivån måste därför också justeras, enligt Arbetsmiljöverket.

Annons

De saker som måste åtgärdas är att ordna ventilationen så att tillräcklig frisk luft kommer in i lokalen utan att det blir drag och kallt, och att ventilationen inte orsakar buller.

Förskolan måste genomföra åtgärderna innan 30 oktober, för att inte tvingas betala vitet, enligt Arbetsmiljöverkets beslut från den 8 september.

Läs också:

Förskola utreds på grund av dålig ventilation – personalen: ”Luften tar slut”

Förskolelösning med dålig ventilation orsakade arbetsmiljöproblem: ”Jag kan hålla med om att det var hög ljudnivå under första veckan”

Kaosartad situation för förskoleverksamheten i Åre: ”Håller andan lite varje dag jag kommer dit”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan