Annons

Annons

Annons

Annons

Engelska skolan i Östersund

Debatt
Debatt: S: Tål inte Alliansens utbildningspolitik att bli granskad i det offentliga ljuset?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Engelska skolan i Östersund, tidigare Palmcrantzskolan.

Bild: Rebecka Axerup

Annons

Det har stormat i flera år kring skolorna i Östersund, eller i alla fall sedan förra valet då Alliansen tog över styret. Media har fyllts av artiklar om nedläggningar, avgifter för fritidsklubbar och skrivelser som inte diarieförts. Men framför allt av hårda ord mellan Alliansen och oppositionen.

En anledning till detta är att vi inom Socialdemokraterna sedan dag ett begärt korrekta underlag och konsekvensanalyser inför de beslut som ska tas. Alliansen har ibland hindrat detta och i stället påstått att vi inom S väljer krigsförklaring via media.

Annons

Annons

Media fylls fortfarande av artiklar rörande barn och skola men nu handlar det i stället om exakt det vi har pekat på sedan vi hamnade i opposition. Om den mörkläggning som skett och den revidering av information som gått ut till medborgare, tjänstemän och oss politikerkollegor.

Här hittar du artikelserien om Engelska skolan

Det dyker nu upp mer och mer kring Alliansen och deras styre som skett bakom lyckta dörrar och utan transparens. Ingen har fått veta, inte ens de tjänstemän som arbetar med frågorna. Tål inte Alliansens utbildningspolitik att bli granskad i det offentliga ljuset?

Hur länge till ska Alliansen få fortsätta med bortförklaringar i media och hur många gånger kan de säga att ett beslut blev fel eller att de är olyckligt otydliga i sin kommunikation? Det är våra barns framtid de missar!  Det är barnen som får ta och hantera konsekvenserna, det är i klassrummen resultaten av bristande utbildningspolitik syns.

Samtidigt går Alliansen ut i media och säger att de nu stolta genomför den största satsningen någonsin på skolorna i Östersunds kommun. En satsning som tyvärr tidigare genomförts utan konsekvensanalyser och transparens, omskrivna beslutsunderlag och sakfel. 

Annons

Vi socialdemokrater vill satsa på en jämlik och likvärdig skola för alla unga i kommunen, där beslut som fattas präglas av öppenhet och barnens bästa framför mörkläggning och affärsintressen.

Susanne Persson (S) och socialdemokraterna i barn- och utbildningsnämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan