Annons

Annons

Annons

Annons

Engelska skolan i Östersund

Insändare
Insändare: Svar: Andra ska inte drabbas av Engelska skolans etablering

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Anders Olsson

Annons

Jag kan inte hålla mig från en replik på insändaren från ”Jocke” om det drev han tycker sig se mot Engelska skolan.

Insändare: Besviken på drevet mot Engelska skolan (24 september)

Annons

Annons

Till att börja med så består ju granskningen i första hand av hur våra folkvalda politiker har agerat inför etableringen och inte av skolan i sig.

Att motsätta sig den typen av granskning är ju som att bli arg på budbäraren som meddelar att Jockes favoritglass innehåller E.coli-bakterier. Du behöver inte skämmas över att du tycker att glassen är god, Jocke.

Här hittar du alla artiklarna i ÖP:s granskning

Visst kan man kanske tycka att det är skamligt – men knappast förvånande – att koncernen bakom IES anstränger sig med alla medel för att få så bra villkor som möjligt. Det handlar ju trots allt om en vinstdrivande verksamhet med aktieägare att tillfredsställa.

Men våra politikers uppdrag är inte att glädja det riskkapitalbolag i Luxemburg som är IES största ägare. Det är i stället att hantera våra skattepengar så att det gagnar alla medborgare i kommunen samt att ge alla skolor i kommunen så bra förutsättningar som möjligt.

Jag har själv ett barn på Engelska skolan och vi är hittills supernöjda med hur skolan verkar fungera. Skolans koncept passar utmärkt för de behov mitt barn har.

Men som medborgare i Östersunds kommun vill jag trots det inte att andra skolor – och därmed också andra barn – ska drabbas av etableringen. Och oavsett vad som gagnar mig personligen eller inte så vill jag att våra politiker agerar i enlighet med demokratiska principer och för alla medborgares bästa, och inte enbart den delen av befolkningen som har möjlighet att nyttja denna etablering.

Annons

För inte tror väl Jocke att alla barn har samma förutsättningar att bli ”först till kvarn”?

Så även jag äter av glassen Jocke, men är tacksam för att eventuell skit i processen kommer fram.

Daniel

Annons

Annons

Till toppen av sidan