Annons

Annons

Annons

Bräcke

Här är årets företagare i Bräcke kommun: ”Snickare på dagen och kontorsnisse på kvällarna”

Det var en förvånad och glad Per ”Maza” Mattsson som fick ta emot pris som årets företagare av både organisationen Företagarna och Bräcke kommun under fredagen.

– Vi har bara kört på för varje dag, så det här var någonting som jag inte hade räknat med, säger han.

Text

Per Mattsson och Johan Horneij fick under fredagen ta emot pris för sitt företagande. Foto Johan Axelsson och Stina Hylén.

Bild: Johan Axelsson

Annons

I lokalerna till Maza bygg AB samlades under fredag förmiddag representanter från Företagarna och Bräcke kommun för att dela ut pris till årets företagare i kommunen.

– Det är jätteroligt och är väl som ett litet pris för allt slit man lägger ned, säger Per ”Maza” Mattsson när han fick ta emot diplom, blommor och statyett från Elizabeth Persson och Joakim Sjöstedt från organisationen Företagarna.

Joakim Sjöstedt och Elizabeth Persson bredvid Per Mattsson som utnämnts till årets företagare i Bräcke kommun.

Bild: Johan Axelsson

Utmärkelsen ger även möjlighet att tävla om titeln Årets Företagare i Jämtland/Härjedalen på Guldgalan i november.

Annons

– Vi har bara kört på för varje dag så det här var någonting som jag inte hade räknat med, säger Per Mattsson, grundare av Maza bygg AB.

Annons

Byggföretaget startade han 2013 och främst arbetar man med ombyggnationer, takbyten och badrum. Kunderna finns i Jämtland och Medelpad med omnejd.

– Vi gör väl det mesta och det vi inte kan har vi ett bra kontaktnät på så vi brukar få till det mesta, säger han.

Per ”Maza” Mattsson.

Bild: Johan Axelsson

Frågan är vad namnet Maza kommer ifrån?

– Jag kan inte riktigt svara på det. Det är en gymnasiekompis som hittade på det och sedan har det bara hängt med. När vi skulle hitta ett namn på företaget blev det Maza bygg, säger Per Mattsson.

I dagsläget har företaget sju anställda och lite extrapersonal på kontoret. Huvuddelen av arbetstiden är Per Mattsson ute och snickrar på olika projekt. På kvällar och helger sköter han kontoret. Pappersarbetet är inget som direkt lockar.

– Jag gillar att snickra. Sedan åker jag runt och tittar på olika jobb vilket oftast blir på kvällar och helger.

– Snickare på dagen och kontorsnisse på kvällarna, konstaterar han och skrattar.

Även representanter från Bräcke kommun var på plats och hade kommit fram till samma slutsats till vem som skulle få pris som årets företagare i kommunen. Johan Loock (M) ordförande i näringslivsutskottet räckte över en check på 10 000 kronor och ett diplom till Per Mattsson med motiveringen:

Annons

Annons

"Som under året har utfört en prestation som med hänsyn tagen till förutsättningarna och omständigheter framstått som en berömvärd förebild för andra företagare och samhället i övrigt"

Johan Loock (M) ordförande i näringslivsutskottet räcker över diplomet till Per Mattsson.

Bild: Johan Axelsson

Vad ska du använda prispengarna till?

– De kommer jag att lägga på de anställda. Vi får se om de här coronabegränsningarna släpper så kanske vi kan hitta på någonting. För några år sedan var vi ner på NHL match i Stockholm och hade företagsfest så vi får se vad vi kan hitta på nu, säger Per Mattsson.

Efter prisutdelningen vankades det tårta i företaget lokaler i Bräcke.

Bild: Johan Axelsson

Tidigare under dagen delade även kommunen ut pris till årets unga företagare. I år blev det Johan Horneij, 25 år från Sunnestbyn, som sedan ett år tillbaka driver företaget JH Entreprenad på heltid.

Johan Horneij fick ta emot pris som årets unga företagare. Foto: Stina Hylén/ Bräcke kommun.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan