Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Insändare: Öppna ÖFK:s matcher för de trognaste supportrarna!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I söndags mötte ÖFK AIK på Jämtkraft Arena.

Bild: TT

Annons

Undertecknad var med på ÖFK:s medlemsmöte 29 september via datalänk. Fick där vetskap om att ÖFK inte kunde acceptera att enbart 500 personer skulle få komma på ÖFK:s hemmamatcher under hösten (tre stycken), då kostnaden för detta skulle bli allt för stor med hänsyn till ÖFK:s dåliga ekonomi.

Niclas Åkerström: Det är genomuselt, ÖFK – ge fansen en chans att hylla sina hjältar (5 oktober)

Annons

Annons

Nya vd:n påstod att kostnaden för varje hemmamatch skulle bli 20 000 kronor dyrare än att spela utan publik. Kostnaden skulle uppgå till 70 000 per match. Detta hade vd:n presenterat för ÖFK:s styrelse som godkänt önskemålet att inte öppna för någon publik över huvud taget.

Mina frågor till styrelsen och vd: Hur har ni kommit fram till dessa siffror? Är det rimligt att merkostnaden för en publik på 500 personer skulle uppgå till 40 kronor per person? Är det någon hos ÖFK som har funderat på hur ett evenemang för 500 personer kan kosta 70 000 per match?

Vd:n har ett ansvar gentemot alla som köpt årskort att förklara dessa siffror. Om inte detta görs kanske medlemskortsköparna är villiga att mot ett tillägg betala 40 kronor för att kunna se matcherna. Alternativt kanske någon sponsor kan tänka sig att täcka upp merkostnaden.

Som det nu framställts så har man inte kommunicerat frågan med årskortsköparna utan man tar för givet att de ställer upp.

Jag vill ge ett uppdrag till vd och styrelse: Gör som andra föreningar; var rädda om era bästa supportrar och förklara hur ni kommit fram till att de inte har en chans att få se en enda ÖFK match live.

Kostnaden för ert agerande kommer att synas nästa år, då jag är övertygad om att försäljningen av årskort kommer att minska. Hoppas ni omprövar ert beslut.

ÖFK-supporter

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy