Annons

Annons

Annons

Kulturtipset i ÖP

Veckans kulturtipsare – Inger Gisslén: ”En helt otrolig kunskapsbank som alla kan ta del av”

Det veckans kulturtipsare, bibliotekarien och Körfältsbon Inger Gisslén, vill rekommendera ÖP:s läsare är något som ligger henne mycket varmt om hjärtat – och som hon själv går till fem dagar i veckan.

Text

Bild: Robbin Norgren

Annons

– Jag vill tipsa om själva biblioteket. Det är ju en helt otrolig kunskapsbank som alla kan ta del av, gratis och hela livet, oavsett vem man är. Det är något som vi har, men absolut inte kan ta givet och som vi därför måste slå vakt om, säger Inger Gisslén.

I en tid av politisk turbulens och tilltagande kommersialisering av samhället anser hon att detta folkbildande och demokratiska uppdrag är viktigare än någonsin. Och hon tror att många av de som inte besöker biblioteken i dag snabbt skulle kunna bli stammisar om de bara gav det en chans, eftersom dagens utbud är så brett att det finns något som passar för alla.

Annons

Annons

Inger Gisslén tror att många som inte besöker biblioteket i dag skulle bli förvånade över vad de kan hitta där. Foto: Privat.

Finns det någon befolkningsgrupp som är särskilt svår att locka till biblioteken?

– Vi har bra sätt att nå barn från från första besöken på barnavårdscentralen fram tills att de går ut skolan, men efter det brukar de försvinna under något decennium för att dyka upp igen lite senare i livet, säger Inger Gisslén.

Hur kan man göra om man inte är van att hänga på bibblan men är nyfiken på vad man kan göra där?

– Dels kan man förstås gå in på bibliotekens hemsidor och kika, men man kan även komma och fråga oss bibliotekarier för vi hjälper jättegärna till att visa vad som finns, säger Inger Gisslén.

Bild: Robbin Norgren

Tack Inger!

Vill du bli en kulturtipsare? mejla marcus.berglund@op.se med rubriken ”Kulturtipset”. I mejlet skriver du vad du vill tipsa om, vilken kommun du bor i, hur gammal du är och bifogar ett telefonnummer som jag kan nå dig på, så hör jag av mig. Kom ihåg att det inte är enskilda evenemang vi tipsar om här utan mer tidlösa kulturuttryck, som i tipset här ovan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan