Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: C: Lite sans och balans i migrationsdebatten, tack!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Migrationen. En så infekterad fråga, kidnappad av populism. Sorligt! Det handlar om vilken grund lagstiftningen ska stå på för människor i flykt. De som flyr förtjänar ordning och reda, det är en mänsklig rättighet att få sin sak prövad, att kunna söka asyl.

Lyft blicken och se förslagen. Är de verkligen systemkollaps när regeringen är överens? Är det skäl att hota med krig när den demokratiska processen går framåt?

Annons

Annons

Jag ser en kompromiss mellan två regeringspartier som mötts på mitten. Strama förslag, en ribba som är hög och fortsatt restriktiv jämfört med övriga Europa. Det finns inslag av humanism och medmänsklighet. Asylrätten är värnad.

Jag gillar inte alla förslag men jag faller inte för populismens retorik när jag ska argumentera för vad jag tror på. Det demokratiska samtalet skulle tjäna på lite sans och balans även i frågan om migration.

Peter Johansson (C), förtroendevald i Jämtland

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy