Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Straffa inte de mest drivna av våra asylsökande ungdomar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Regeringen ser nu problemen med nya gymnasielagen. I pandemitider är det svårt för ungdomar just ut från gymnasiet att inom sex månader få ett fast jobb. Därför föreslår man nu en utökning av tiden med ytterligare sex månader. Förslaget ska antas av riksdagen i vår.

Därmed straffas de som gick ut gymnasiet i våras, de som på fem år klarat det svenska ungdomar behöver tolv år till, nämligen att ta studenten. Det handlar om de mest drivna av våra asylsökande ungdomar. Det är sådana vi behöver i Sverige.

Annons

Annons

Det kan inte vara rätt att de som drabbats värst av pandemins krympande arbetsmarknad nu inte får ytterligare tid att hitta jobb utan nu måste hitta det inom ca en månad. Vi ska inte straffa de mest drivna.

Det bästa regeringen kan göra är inte att lappa och laga en dålig lag. Det är att ge alla som varit i Sverige mer än ett år uppehållstillstånd.

Sigbritt Herbert

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy