Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Får vi valuta för en liten bro som kostar 100 miljoner ?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skiss över Storsjö strand etapp två och bron som kommer gå över järnvägen.

Annons

Öppet brev till den politiska ledningen i Östersunds kommun

Kommunledningen gör ett stort nummer av alla investeringar som planeras de kommande tre åren. Det är kanske gott och väl. Säkert stämmer det att det finns ett stort underhållsbehov, som nonchalerats av tidigare ledning.

Men finns det en risk att man blir fartblind och tycker att 10 miljoner hit och 10 miljoner dit inte spelar så stor roll. Som skattebetalare kan man bli orolig när kostnaden för Engelska skolans etablering på gamla Palmcrantz blev nästan dubbelt så dyr.

Annons

Annons

Och nu planerar kommunen att bygga en gång- och cykelväg över järnvägsstationen, en bro som många undrar om den över huvud taget behövs.

När då summan för att bygga denna bro nu är uppe i 100 miljoner, är denna undran än mer befogad. Som jämförelse kan nämnas att den beryktade guldbron vid Slussen i Stockholm med åtta filer för bilar och gång- och cykelbanor kostar 200 miljoner (enligt DN).

Får vi skattebetalare verkligen valuta för dessa 100 miljoner till denna lilla bro?

Och kom inte med invändningen att Trafikverket står för en del av kostnaden – för det är lika mycket skattepengar likväl.

Bron avses serva en mycket lite del av kommunens befolkning, så säkert anser huvuddelen av kommunens skattebetalare att denna utgift kan tas bort.

Men om det nu verkligen inte räcker med bron vid Tjalmargatan och plankorsningen vid hamnen? Har man då undersökt billigare alternativ? Vad skulle t ex en tunnel kosta?

Eller att man nöjer sig med en mycket enklare gångbro med trappa i vardera änden?

Jag ser fram emot kommunledningens svar.

Sten Bredberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan