Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Det ska inte gå att vägra ta emot kontanter

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Så länge sedlar och mynt tillverkas ska vi inte leva i ett kontantlöst samhälle!

Jag ställer mig vid Börje Forsbergs sida och rasar mot den som uppmanade honom att lämna bussen för att han inte hade en ”app” att betala med. Hen gjorde förstås bara sitt jobb, felet var i grunden arbetsgivarens. Börje Forsberg hamnade oförskyllt på gatan.

Insändare: Utan app fick jag inte åka buss (5 november)

Annons

Annons

Egentligen skulle han ha vägrat att lämna bussen, men jag hade gjort likadant själv. Vi som inte använder appar är flata och vågar inte protestera. Men det tillverkas fortfarande både sedlar och mynt. Då ska sådana också vara självklara betalningsmedel i alla sammanhang. 

Skylten ”Vi tar inte emot kontanter” måste bort – bildligt och bokstavligt. En betalningsmottagare ska inte kunna vägra att ta emot kontanter. Att betala med sedlar och mynt ska vara det primära tills dess att tillverkning har upphört och den sista pengen försvunnit, vilket kommer att ta tid. Sekundärt bör den som så önskar kunna använda appar eller andra betalningssätt.

Hur länge ska det få fortgå, att någon vägrar ta emot kontanter som betalningsmedel? Gemene man kan inget göra. Det krävs, vad jag förstår, lagstiftning. Då ankommer saken på riksdag och regering. Finns det någon folkets företrädare som vågar ta upp frågan?

Inga-Lill Cliffoord

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan