Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: De utvisas till ett land där de hotas att dödas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Vi skriver detta för vi upplever att människor, vuxna och barn, far illa här i Sverige. Det drabbar oss alla och vi tror inte folk i allmänhet vet eller förstår det! Det varken pratas eller skrivs om detta.

Vi kan ta exemplet med en 18-årig afghansk ung person som var dödsdömd av sin far och farbror på grund av en familjetvist. Han tvingades fly och hamnade slutligen i Sverige. Utan ha gått någon skola har han lärt sig svenska i både tal och skrift, fått vänner här, har fast jobb, bostad samt är medlem i Svenska kyrkan.

Annons

Annons

Ett annat exempel handlar om en familj från Afghanistan, två vuxna samt två små barn, som tvingats fly på grund av familjetvist med dödshot i både Afghanistan samt Iran. De bor nu här sedan 2015 och försörjer sig själva utan bidrag från svenska staten, barnen går i skola respektive förskola.

Vi kan ta upp fler exempel på människor som kommit hit för att leva ett liv i fred och trygghet. Svenska myndigheter, Migrationsverket, samt politiker vill inte att dessa människor får stanna här utan beslutar att utvisa dem till ett land där de hotas att dödas!

Afghanistan är också ett land med inbördeskrig och dagliga dödsbombningar som drabbar civilbefolkningen.

Vi var många som efter regeringens uppmaning 2015 öppnade både våra hem och hjärtan för att hjälpa människorna som kom. Vi har delat både glädje och sorg med våra nytillkomna vänner och står nu helt maktlösa och ser på vad som händer! Är det tack för hjälpen? Ska vi bara gilla läget?

I januari 2020 blev barnkonventionen lag i Sverige, alla har rätt till ett liv i trygghet här! För ett tryggare land för alla!

Janne & Gerda

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan