Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Lägg ned Arbetsförmedlingen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Rani Amir

Annons

Nog kan arbetsförmedlingen (AF) läggas ner. Min sambo var involverad i ett AF-program, men tvingades avbryta detta på grund av dödsfall inom familjen i hemlandet (annat än Sverige). Hon kommunicerade detta till handläggaren.

Sedan var hon i hemlandet cirka fem månader eftersom det var en del att ordna med. Återvände till AF för att återuppta det tidigare programmet. Men det gick inte. Det blev en diskussion om hon hade kommunicerat tillräckligt tydligt eller inte att hon behövde göra ett avbrott. Man kom fram till att det hade hon inte gjort.

Annons

Annons

Hon måste nu vänta 14 månader på att få en ny chans – 14 månader! Nu kan man ju undra: hur resonerar AF? Är det inte viktigare att slutföra sitt program, och som bedömdes vara en väg till ett jobb, och därför bidra till Sveriges BNP?

Det är ju ett betydligt sämre alternativ att vänta 14 månader, med de omkostnader detta innebär. Det är nu visserligen bara vart tionde jobb som AF fixar, så det är förstås en högst ineffektiv myndighet under alla förhållanden.

Kjell Eriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan