Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Vårt barn får inte gå i samma skola som kompisarna

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Häromdagen fick vi som har barn på Norra och Odenslundsskolan ett försenat besked om placering på ny skola från hösten 2021.

Ett av barn- och utbildningsnämndens försök att framställa skolkarusellen i bättre dager var att skriva ”vi ska i alla fall hålla ihop klasserna”. Vi som har barn i skolan och vet hur systemet fungerar, visste redan att det är ett verklighetsfrånvänt argument som visar på stor okunskap. Att välja skola är i denna situation en illusion, ett lotteri där några, barnen, förlorar.

Annons

Annons

Men vi har ju förstått att detta överhuvudtaget inte är viktigt när man läser granskningen om IES etablering i Östersund, vad ni politiker har prioriterat.

Här kan du läsa hela ÖP:s granskning

Jag hoppas även ni politiker i Östersund tar till er den massiva kritiken mot vinstdrivande skolor och hur svensk skola har utvecklat sig. Jag hoppas ni läser skräckrapporterna från andra kommuner som liksom här i Östersund gått samma öde till mötes på grund av att man skänker bort allmännyttan och monterar ner sina egna skolor.

Att detta ändå kunde ske, trots att ni borde veta konsekvenserna av dessa handlingar och den kraftiga segregering av skolan som ni nu våldsamt bidrar till, är bortom allt förstånd.

Så strax före jul kom beskedet. Nu fick vårt barn reda på att hens alla vänner kommer att börja på en annan skola än hen. Hen blir ensam om att till hösten börja på en skola vi inte vet någonting om och som vi dessutom anser vara ett förkastligt alternativ.

Medans hens vänner nu tillsammans kan fundera, prata och planera inför skolflytten så står vårt barn redan nu utanför, utan att veta någonting. Vårt barn är fyllt av oro och rädsla.

Annons

Det ska tilläggas att vi också är en av de familjer som var tvingade att byta skola förra våren och redan har varit i en lång skolprocess med stora utmaningar kring allt vad ett byte innebär för ett barn och en familj.

Tack Östersund för denna ”julklapp” till vårt barn.

Vi är förtvivlade och känner en stor vanmakt. Och vi vet också att det så kommer fortsätta fram till hösten.

Ansvaret är ert

Annons

Annons

Till toppen av sidan