Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Klart: Vi sänder ÖFK:s genrep inför cuppremiären – möter klassiska klubben på bortaplan

Under olika perioder av ÖFK:s 25-åriga historia har en av svensk idrotts mest klassiska klubbar, 139-åriga Gefle IF, varit en rival.
Nu möts lagen i en träningsmatch som sista test för ÖFK inför cupspelet.
Matchen, som har avspark 13.00 på lördag, ser du direkt på våra sajter.

Text: 

6 november 2016 spelade Gefle IF, då med bland andra Johan Oremo i laget, sin senaste allsvenska match när laget vann mot ÖFK på Jämtkraft Arena. Nu får Aly Keita och Malcolm Stolt möta laget i ett genrep inför cupspelet, som startar 21 februari. Foto: Bildbyrån/TT

Annons

1998 ställdes ÖFK och Gefle IF mot varandra i ett klassiskt kval som avgjordes på Lövstas grus.

Samtidigt som kvalförlusten följdes av en lång ökenvandring för ÖFK blev det startskottet för en lång period i den svenska fotbollens toppskikt för Gefle IF.

2004–2016 spelade laget i allsvenskan. En epok som avslutades i Östersund, på Jämtkraft Arena under ÖFK:s premiärsäsong i allsvenskan. GIF vann förvisso mot ÖFK med 4–2 den gången, men resultatet räckte inte för att klara nytt allsvenskt kontrakt.

Annons

Annons

Nu befinner sig laget i division 1, där de slutade sjua under fjolåret, och på lördag 13 februari ställs Gefle IF mot ÖFK i en träningsmatch.

För ÖFK blir det genrepet inför cuppremiären mot Landskrona, som spelas söndag 21 februari.

Lördagens match, som har avspark 13.00, går att se direkt på våra sajter utan extra kostnad för samtliga pluskunder och prenumeranter.

Om du inte redan är pluskund kan du läsa mer om hur du skapar ett konto här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan