Annons

Annons

Annons

Ishockey

Nya skadesmällen för Calle Själin: ”Mest otur”

I vinstmatchen mot Linköping under tisdagen klev backen Calle Själin av skadad efter att ha fallit handlöst in i sargen.
Nu står det klart att han missar torsdagens match mot Skellefteå – och riskerar att missa flera.
– Det är svårt att säga exakt hur länge jag blir borta, säger Leksandsbacken.

Text

Annons

Det var tidigt i den andra perioden av tisdagens segermatch mot Linköping som Leksandsbacken Calle Själin föll handlöst in i sargen, efter en duell med gästernas Patrik Lundh. 21-årige Själin blev liggandes i smärtor på isen, innan han tvingades att kliva av och bryta matchen.

– Det var mitt fel. Det var ingen utvisning eller något fult från honom alls. Jag slog i spetsen i isen och tappade skäret. Det var oflyt mer än något annat, säger Calle Själin om smällen.

Annons

Annons

Leksandsbacken har haft rejäla skadebekymmer under sin karriär, och flera hjärnskakningar.

– Som tur var så fick jag undan huvudet så att smällen inte tog där. Det drog litegrann i axeln, men jag är mest glad att det inte tog i huvudet med tanke på mina tidigare skador.

Calle Själin gick av tidigt i den andra perioden. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Hur lyder prognosen?

– Det är en överkroppsskada, smällen tog på axeln. Den tog inte så allvarligt egentligen. Det är svårt att säga exakt hur länge man blir borta, prognosen är dag till dag. Kanske någon vecka, beroende på vad läkarna säger.

Under onsdagen när Leksand tränade fanns inte Calle Själin på isen. Han var istället på ett besök på sjukhuset.

– Jag var till sjukhuset under onsdagen och tog lite bilder. Det såg rätt hyfsat ut. Det var som sagt inget jätteallvarligt. Det är ingen långtidsskada vilket är väldigt skönt att ha med sig. Det känns ändå helt okej.

Calle Själin kommer att vara borta "dag till dag" Foto: Ola Westerberg/ Bildbyrån

Så du åker inte med till Skellefteå?

Annons

– Nej, det gör jag inte.

Själin har bildat backpar med Matt Caito under större delen av säsongen. Men innan dess var han åsidosatt.

– Jag fick chansen när det blev lite skador på backar och jag tycker att jag har tagit den chansen bra. Caito och jag tänker hockey på samma sätt och vi kompletterar varandra bra, säger Själin och fortsätter:

– Personligen känns det jättebra. Jag har inga större dippar som jag hade förra säsongen. Så hittills är jag nöjd med min säsong.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan