Annons

Annons

Annons

krönika Längd-VM 2021 i Oberstdorf

Sanna Svanebo
Sanna Svanebo: ”Jag behöver inte oroa mig längre”

WOW, vilken hejdundrande start på detta längd-VM. Trots trassel och strul för svenskorna under dagens skiathlon tog Ebba Andersson sin första individuella VM-medalj, Frida Karlsson har lyckats prickat formen perfekt och Charlotte Kalla bevisade att hon fortfarande är med i gamet.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

I dag fick jag många av mina frågor besvarade, till det positiva. Svenskorna satte ribban direkt och Charlotte Kalla bevisade att jag hade fel. Hon imponerade stort med sin femteplats efter en strulig säsong med corona och ryggproblem. Hon bevisade som tidigare mästerskap att hon är en mästerskapsåkare och att hon mycket väl kan vara med att slåss om platserna till damstafetten.

Annons

Efter fall, stavbrott och krångel vid skidbyte blev det trots allt svensk succé. Varken Karlsson eller Andersson lyckades bräcka Therese Johaug men trots det visade de att det absolut inte är omöjligt.

Annons

Ebba Andersson gick miste om VM-guldet vid skidbytet mitt framför ögonen på Therese Johaug. Det strulade för mycket för Andersson som tappade sekunder och som fick se Johaug svepa förbi och då rök också chansen om VM-guldet.

I stället var det Frida Karlsson som tog upp kampen om silvret mot Andersson när hon gjorde en hejdundrande comeback efter en strulig inledning efter krasch med Johaug och stavbrott på det. Karlsson har haft det struligt under säsongen. Jag ska erkänna att jag har varit orolig inför VM men det behöver jag inte vara längre. Frida Karlsson är tillbaka, i storform och har lyckats pricka formen perfekt när det gäller som allra mest.

Det blev en duell mellan Sollefteåtjejerna, en duell som vi fått se många gånger tidigare. Karlsson var dock vassast på upploppet när hon säkrade VM-silvret. Detta visar också på vilken kapacitet hon besitter. Hon knappade dessutom in på Johaug.

Om det inte vore för kraschen, stavbrottet och Anderssons strul vid skidbytet som hon fortsatt få öva på så är jag övertygad om att de både åtminstone hade gett norskan en rejäl match om guldet i dag. Vilken tur att det kommer flera lopp och flera chanser för Sollefteåduon att bräcka Therese Johaug, som bör se upp!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan