Annons

Annons

Annons

Körfältet

Insändare
Insändare: Rikshem borde ha informerat om byggplanerna

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är mellan Divisionsgränd och Batterigränd som de nya byggnaderna planeras.

Bild: Petter Hansson Frank

Annons

Har precis läst artikeln om Rikshems planerade bygge av lägenhetshus på Körfältet.

Rikshem i nytt storprojekt – vill bygga 160 nya hyresrätter på Körfältet: ”Känns attraktivt” (1 mars)

Annons

Annons

I vanliga fall förespråkar jag nybyggen då det finns en erkänd bostadsbrist i Östersund, och nya bostäder definitivt behövs.

Själv har jag precis fått kontrakt på en lägenhet i det befintliga kvarteret Batteriet, men fick av Rikshem inte veta att det eventuellt ska byggas tre komplex bara några meter från ”våra” hus. Den flytt som jag har sett fram emot har nu övergått till skepsis och även en känsla av otrygghet.

Det är sedan länge känt att nya bostadshus, speciellt med mindre lägenheter som i detta fallet är aktuellt, tyvärr lockar ett mindre önskvärt klientel. Alla nybyggnationer har haft samma symptom. Att dessutom flytta till en byggarbetsplats utan att få reda på det innan är under all kritik. Rikshem borde utan tvekan informera blivande hyresgäster om planer såsom denna.

När jag sedan läser närmare i artikeln och granskar den preliminära planritningen för fastigheterna, inser jag att boende på Batterigränd 16, 18 och 20 kommer att drabbas av suverän insyn dels till sina lägenheter, men först och främst till sina balkonger från de nybyggda husen. Som tur är för min del så kommer jag bo i ett av de andra husen.

Jag kan ha fel. Och jag blir den första att erkänna om det blir så, men det tror jag inte kommer att behövas.

Annons

Det känns som planen för dessa nya fastigheter endast kommer att vara till fördel för de hyresgäster som flyttar in i de nya husen, men en stor nackdel för dem som redan bor i området.

Daniel Johansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan