Annons

Annons

Annons

Gimdalen

Minnesord: Sven-Göran Svensson, Nyhem

En mycket kär vän och svåger sedan mer än 50 år, har lämnat oss. En sann hedersman!

Sven-Göran kom in i vår familj efter att ha gift sig med min syster Ulla, född Björklund, 1967 i Funäsdalen. Nu blev han medlem i en familj med svärföräldrar, tre svägerskor och en svåger, efter att vuxit upp som ensamt barn i familjen i Nyhem.

Vem var då vår svåger? En lugn och trygg person som vann allas våra hjärtan. Vi i familjen fann genast att han var en klok, generös, hjälpsam, tolerant och tålmodig person och väldigt lätt att känna förtroende för. Han blev en klippa, inte bara för sin närmast familj, utan också för vänner, grannar och jaktkamrater. Aldrig uttalade han ett ont ord om någon person. Värderingar som han gav vidare till sina barn och barnbarn.

Annons

Annons

En stor sorg var när äldsta sonen Mikael avled 2014 men han gladdes åt när familjen utökades med barnbarn och barnbarnsbarn för vilka han också var ett stort stöd. Han kom alltid ihåg födelsedagar för oss andra i familjen. Hans kunskap och stora intresse för hembygden var ovärderlig liksom hans engagemang för naturen.

Ibland kunde vi träffas, oftast då i Funäsdalen men vid ett tillfälle även hos oss i Malmö. Sven-Göran lovade att återkomma när Öresundsbron var klar men eftersom han arbetade upp i hög ålder med sitt företag, gavs det inget sådant tillfälle.

Sven-Göran hade aldrig fjällvandrat, kanske på grund av att han arbetade så mycket, men för några år sedan vandrade han tillsammans med min man från Ljungdalen till Helags vilket blev en fantastisk upplevelse för honom.

Det geografiska avståndet mellan oss ersattes av telefonsamtal, ännu mer under hans sjukdomstid där han tack vare sitt ordningssinne ”bokförde” sina symptom, medicinintag med mera – till stor hjälp för hans läkare och övriga i sjukvården. Jag saknar så våra fina samtal!

Det finns egentligen inga mer ord för att beskriva en så fin, klok, mångsidig och kunnig person. Vi hade önskat att denna nyfikna och livsbejakande person hade fått vara med oss ännu längre - men livets slut kan ingen hindra men vackra minnen kan sorgen lindra.

Tack för alla fina minnen Sven-Göran!

Saknad – aldrig glömd!

Carin Björklund- Fermischek, svägerska, Malmö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan