Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Debatt: S: Vad har hänt med Liberalerna, Pär Löfstrand?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Niklas Daoson (S), Kalle Olsson (S) och Pär Löfstrand (L).

Annons

I helgen beslutade Liberalerna att partiet är berett att förhandla med Sverigedemokraterna för att säkra ett konservativt regeringsunderlag efter valet 2022.

Nyamko Sabuni blev därmed nästa partiledare på högerkanten att hänga in sin ryggrad i garderoben. Minns hur Ulf Kristersson (M) lovade förintelseöverlevaren Hedi Fried att aldrig någonsin samarbeta med SD.

Annons

Liberalerna i Jämtland, med Pär Löfstrand i spetsen, följde strömmen på söndagens partiråd och slöt upp bakom partiledningen.

Annons

Pär Löfstrand (L) om vunna striden i partiet: ”Starkt förtroende för Nyamko” (28 mars)

Annat lät det för ett år sedan när Löfstrand deklarerade på Facebook: ”För Liberalerna är det helt otänkbart att samarbeta eller förhandla med ett parti som pekat ut liberalismen som sin huvudmotståndare (SD). Därför är det även otänkbart att stödja en högerregering (M+KD) som kräver samarbete med SD”.

Vad är det som har hänt, Pär Löfstrand? Har SD, enligt din mening, förändrats på någon avgörande punkt under det senaste året?

Är det kanske uttalandet om att ”islam är en vidrig religion”, det faktum att SD utmålar nyfödda barn som heter Muhammed som ett hot mot Sverige, klimatförnekandet, eller förslaget från SD i Östersund om att skapa etniskt sorterade klassrum? Upplys oss gärna, Pär Löfstrand.

I politik kan man kompromissa om mycket, men inte om det som är kärnan, själva grundbulten, i ens övertygelse. När Liberalerna dagtingar med dessa värden genom samarbete med SD blir det inget annat kvar än ett historiskt misstag.

Som socialdemokrater är vårt besked att vi aldrig kommer att samarbeta, förhandla eller regera ihop med Sverigedemokraterna. Vi kommer aldrig att acceptera SD:s rasism eller bidra till partiets normalisering.

Annons

Vi önskar så innerligt att vi fortsatt hade kunnat förenas med Liberalerna kring detta enkla ställningstagande.

Niklas Daoson (S) oppositionsråd Östersunds kommun

Kalle Olsson (S) riksdagsledamot för Jämtlands län

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy