Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kortsiktiga lösningar för sjukvårdspersonalen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Till Tom Silverklo (C), Maria Söderkvist och de andra beslutsfattarna inom hälso- och sjukvården i vår region

Bonussystem som ”får kosta vad det kostar”, ”jättehöga ersättningar” för att flytta sin sommarsemester och högre ersättning till stafettsjuksköterskor är några av era lösningar för att lösa bemanningsproblemen.

Bonussystem ska locka personal till länets sjukvård: ”Får kosta vad det kostar” (22 april)

Sjuksköterskor i regionen erbjuds pengar för att flytta sin sommarsemester: ”Jättehöga ersättningar” (23 april)

Annons

Det låter som panik i mina öron och känns som en käftsmäll. Återigen lägger ni fram otroligt kortsiktiga lösningar på ett problem som som skulle ha kunnat lösas på ett bättre sätt om ni redan när personal började larma om arbetsmiljön och brist på återhämtning på sjukhuset hade lyssnat på personalen.

Annons

Pengar finns det tydligen men oftast är svaret när det gäller ekonomi att ”det är en annan kassa”.

Regionen höjer timlönen för stafettsjuksköterskor: ”Oerhört svårt att få hit folk” (25 mars)

Jag är en av fotfolket på sjukhuset och jag är inte ett dugg förvånad över att sjukvårdspersonal slutar. Man skriker på hjälp men ingen lyssnar. Man kommer med förslag på lösningar men ingen hör. Man ställer upp, kämpar på och löser problem så gott det går men utan uppskattning från er som styr.

Tänk om ni hade kunnat lyssna på de som ropat på hjälp, ta emot och vara öppen för de förslag på lösningar som ni blivit presenterade och uppskatta det otroligt värdefulla arbete vi utför.

Tänk om ni hade kunnat lägga dessa pengar på den personal som redan finns (och fanns) hos oss. Visa att ni uppskattar personal som stannar kvar och tillsammans bidrar till kompetens och trygghet. Personal som är nöjd stannar kvar, sprider det goda ryktet om vår sjukvård vilket även skulle kunna locka fler att söka arbete hos oss.

Annons

Jag undrar igen: Vad har ni för långsiktiga lösningar för att få tillbaka den trygga och välbemannade sjukvård som vi en gång hade?

Sjuksköterska

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy